تحولات منطقه

هر انسانی در طول زندگی به این موضوع فکر کرده است که "چرا باید درس بخوانم؟" ریشه این چرایی در بی‌انگیزگی است که گاها برای دانش‌جویان و دانش‌آموزان پیش می‌آید. این مسئله کاملا طبیعی بوده و راهکارهایی نیز برای خروج از این دلسردی ارائه شده است.

راهکارهای رفع بی‌انگیزگی برای درس‌ خواندن/ چرا گاهی از مطالعه کردن دلسرد می‌شویم؟
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

مطالعه کردن از اجزای جدایی ناپذیر زندگی انسان‌ها است به طوری که از شروع اولین سال مدرسه پای به دنیای ما می‌گذارد اما همیشه با جذابیت همراه نیست و ممکن است فرد را برای مطالعه با دلسردی مواجه کند. این دلسردی معمولا در دوران مدرسه و مطالعه مطالب درسی رخ می‌دهد که مسئله‌ای کاملا طبیعی است و حداقل یک بار برای درس‌خوان‌ترین دانش‌آموز کلاس هم رخ داده است.

حواس‌پرتی هنگام مطالعه و پرش ذهن به گذشته و آینده برای هر کسی پیش می‌آید اما نکته قابل توجه این است که بتوانید حواس‌پرتی را مدیریت کنید و مجددا تمرکز خود را به دست آورید.

چرا بی‌انگیزگی؟

یکی از مهم‌ترین دلایلی که ما را نسبت به مطالعه، خصوصا مطالب درسی دلسرد می‌کند این است که درس خواندن را یک وظیفه و اجبار می‌دانیم! درست است که درس خواندن در مقایسه با تفریحات مختلف کاری حوصله‌ سربر تلقی می‌شود اما اگر به این موضوع فکر کنیم که هر چیزی در زندگی نیازمند تعادل است، انجام این کار برایتان آسان‌تر می‌شود.

یکی دیگر از راهکارهای ایجاد انگیزه برای مطالعه، مرور هدف است. اینکه بدانیم برای چه درس می‌خوانیم می‌تواند مجددا انگیزه و علاقه به مطالعه را در ما زنده کند.

وقت را هدر ندهید

انباشته کردن تمام مطالب برای آخرین روز فرجه امتحان، میزان اضطراب را به نهایت خود رسانده و اجازه نمی‌دهد فرد با آرامش و تمرکز مطالب را مرور کند. هدر دادن فرصت مطالعه به مرور انگیزه درس خواندن را از بین می‌برد. برای جلوگیری از این اتفاق می‌توانید در ازای هر روز مطالعه برای خودتان جایزه‌ای معین کنید تا انگیزه‌تان در روزهایی که علاقه‌ای به مطالعه ندارید هم حفظ شود.

نظم اطراف به ذهن سرایت می‌کند

به هم ریختگی محیط مطالعه باعث حواس‌پرتی می‌شود. هر چقدر فضایی که در آن درس می‌خوانید مرتب‌تر باشد، تمرکز شما نیز برای درس خواندن و میزان درکتان از مطالب بالاتر می‌رود. مشخص کردن ترتیب مطالعه هم یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند به نظم و تمرکز ذهنی کمک کند. سعی کنید اول سراغ مطالب ساده‌تر بروید و ذهن را کم کم برای دریافت قسمت‌های مهم آماده کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا مطالعه آسان‌تر و موثرتری داشته باشید.

برای خود رقیب پیدا کنید

با اینکه رقابت کردن مدام با دیگران می‌تواند کار مخربی باشد اما داشتن یک رقیب در مطالعه در کنار مقایسه خود با خودتان، اثر قابل توجهی بر کیفیت مطالعه شما خواهد داشت. توصیه می‌شود پس از کسب نمره در امتحان، نمره کنونی را با نمره‌ای که پیش‌تر در درس مشابه دریافت کردید بسنجید و از امتیاز بالاتر به عنوان انگیزه و محرک برای موقعیت‌های بعدی استفاده کنید.

منبع: James Madison

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha